:

Nähtävyydet

Nähtävyys · nähtävyydet · nähtävyyksiä · Helsinki

Hakuehdolla nähtävyydet löytyi yhteensä 74 yritystä. Tulokset 1—20:

Helsingin Ortodoksinen seurakunta HELSINKI

Seurakunta, uskonnollista toimintaa

Helsingin ortodoksinen seurakunta on jäsenmäärältään suurin maamme ortodoksisista seurakunnista. Seurakuntaamme kuuluu yli 20 000 jäsentä eli noin 30 % kirkkokuntamme väestöstä. Alueellisesti seurakunta käsittää lähes koko entisen Uudenmaan läänin alueen. Toiminta on erityisen vilkasta pääkaupunkiseudulla, jossa valtaosa jäsenistöstä asuu.

Sijaintikunta:Helsinki
Aihepiiri:nähtävyys
 

Suomen Kansallisteatteri HELSINKI

Teatteri, nähtävyys, kulttuuri

Suomen Kansallisteatteri on ollut merkittävä tekijä suomalaisessa kulttuurielämässä 1800-luvulta lähtien. Sen neljällä näyttämöllä esitetään vaihtuvia näytelmiä niin isoille kuin pienillekin katsojille. Väliajalla voit nauttia virvokkeita teatteriravintola Morkussa ja ostaa tuliaisia teatterin myymälästä. Ravintola toteuttaa myös yritystilaisuudet, kysy lisää ryhmämyynnistä puh. 010 7331 332.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Helsingin kaupunginteatteri HELSINKI

Teatteri, julkisia palveluita, nähtävyys, kulttuuri

Helsingin teatterisäätiön ylläpitämä Helsingin Kaupunginteatteri on yksi Suomen suurimmista teattereista. Sen monipuoliseen tarjontaan kuuluu muun muassa musikaaleja, musiikkiesityksiä, draamaa, komediaa, klassikonäytelmiä, lastennäytelmiä ja tanssiteoksia.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Ateneumin taidemuseo HELSINKI

Museo, nähtävyys

Rautatientorin laidalla sijaitseva Ateneumin taidemuseo on Suomen kansallisgalleria. Museossa on laajat suomalaisen ja kansaivälisen taiteen kokoelmat sekä monipuolisia vaihtuvia näyttelyitä.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Helsingin tuomiokirkko HELSINKI

Kirkko, nähtävyys

Senaatintorin pohjoislaidalla sijaitseva tuomiokirkko on eräs Helsingin tunnetuimmista symboleista. Kirkko toimii Helsingin hiippakunnan piispankirkkona ja Helsingin kaupungin Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkona.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Johanneksenkirkko HELSINKI

Kirkko, nähtävyys

Toinen Suomen Johanneksen kirkoista sijaitsee Punavuoressa, juhannuskokkojen kukkulalla. Uusgoottilaista tyyliä edustava kirkko on Suomen suurin kivikirkko ja suosittu musiikkikirkko hyvän akustiikkansa vuoksi.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Mikael Agricolan kirkko HELSINKI

Kirkko, nähtävyys

Suomen kirjakielelle pohjan luoneen piispa Mikael Agricolan kirkko kohoaa Punavuoren ja Euran kattojen ylle. Mikael Agricolan kirkko on yksi maamme vilkaimmin käytetyistä kirkoista. Se on kuuluisa tuomasmessuista sekä monipuolisesta seurakuntatyöstä.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Suomenlinnan kirkko HELSINKI

Kirkko, nähtävyys

Yksi Helsingin vanhimmista kirkoista on Suomenlinnan saaren kirkko, joka sijaitsee Isolla Mustasaarella lauttarannassa. Helsingin tuomiokirkkoseurakuntaan kuuluva kirkko on erittäin suosittu hääkirkko, joka toimii myös erityisjumalanpalvelusten pitopaikkana esimerkiksi saarella sijaitsevalle Merisotakoululle.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Suomen valokuvataiteen museo HELSINKI

Museo, nähtävyys, kulttuuri

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen erikoismuseo. Museon näyttelytiloissa on esillä perusnäyttely, vaihtuva suuri näyttely ja projektinäyttely. Työpajatoiminnalle on varattu oma tila Prosessi. Museolla on lisäksi kokoelmat, kirjasto, arkisto, konservointiosasto ja tutkimusosasto.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Cygnaeuksen galleria HELSINKI

Museo, julkisia palveluita, nähtävyys, kulttuuri

Vuonna 1882 avattu Cygnaeuksen galleria on maamme vanhin taidemuseo. Gallerian kokoelma käsittää pääasiassa suomalaista 1800-luvun maalaus- ja veistotaidetta.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Perinnepurjelaiva s/v Valborg - Valborg Oy HELSINKI

Suomen Yrittäjien jäsen

Laivaristeilyjä

Perinnepurjelaiva s/v Valborg jatkaa suomalaista meriperinnettä nykyaikaisella tavalla ja perinteitä arvostaen. Häät, illanvietot, rapujuhlat, työkaverin läksiäiset, koulutustilaisuudet tyylikkäästi ja näyttävästi. Pikkujoulut merellä ja purjehdukset ryhmämatkoille. Lähde koulupurjelaiva s/v Valborgin mukana merelle! Purjehduskoulutusta ja myös nuorisopurjehduksia! Lähtö ja paluu Pohjoisrannan Halkolaiturista! Katso lisää www-sivuiltamme!

Palvelu:nähtävyys
Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Suomenlinnan Lelumuseo HELSINKI

Museo, kulttuuritoimintaa, nähtävyys

Suomenlinnan Lelumuseo tutustuttaa vanhoihin leikkikaluihin aina 1800-luvun alusta 1960-luvulle saakka. Yksityinen kokoelma käsittää satoja vanhoja nukkeja, noin sata antiikkinallea ja muita vanhoja leikkikaluja. Kokoelman leikkikalut on kerätty suomesta, ja ne heijastavat meidän suomalaisten leikkejä ja kulttuuria. Mielenkiintoisia ovat esimerkiksi suomalaiset sota-ajan pelit ja leikit.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Helsingin Yliopisto HELSINGIN YLIOPISTO

Yliopisto, julkisia palveluita, nähtävyys

Helsingin yliopisto on Suomen suurin ja monitieteisin yliopisto. Se perustettiin vuonna 1640 ja siirrettiin Helsinkiin vuonna 1828. Tiedekuntia on yksitoista. Tutkinto-opiskelijoita on 38 000, henkilökuntaa 7 600. Yliopistossa suoritetaan vuosittain lähes 4 300 tutkintoa, joista tohtorintutkintoja lähes 400. Päämääränä yliopistolla on olla yksi Euroopan parhaita monitieteisiä tutkimusyliopistoja.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Urho Kekkosen museo HELSINKI

Museo, nähtävyys, kulttuuri

Urho Kekkosen museo Tamminiemessä perehdyttää vierailijansa presidentti Kekkosen elämään ja Tamminiemen historiaan. Museo järjestää kausittain vaihtuvia, aihepiirilleen uskollisia näyttelyitä.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Seurasaaren ulkomuseo ja Karunan kirkko HELSINKI

Museo, nähtävyys, kulttuuri

Seurasaaren ulkomuseossa esitellään Suomen maakunnille tyypillisiä rakennuksia ja rakennusryhmiä 1600-luvun lopulta 1900-luvulle.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Lastentarhamuseo HELSINKI

Museo, nähtävyys

Lastentarhamuseon tarkoitus on koota, tallentaa ja esitellä lastentarhatyön ja lastentarhanopettajakoulutuksen historiaa. Ebenser-säätiön ylläpitämä museo on perustettu vuonna 1998. Museonäyttelyssä on esineistöä 1800-luvulta lähtien Ebeneserin lastentarhasta ja Helsingin kaupungin lastentarhoista.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Säätytalo HELSINKI

Julkisia palveluita, nähtävyys

Säätytalo rakennettiin säätytalopäiviä varten Senaatintorin laidalle. Arkkitehti Karl Gustaf Nyströmin suunnittelema rakennus toimii nykyisin valtioneuvoston ja valtion muun keskushallinnon kokous- ja edustustilaisuuksien pitopaikkana. Talossa pidetään myös tieteellisten seurojen tilaisuuksia.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Helsingin Kaupungintalo HELSINKI

Virasto, julkisia palveluita, nähtävyys

C. L. Engelin suunnittelema, vuonna 1833 käyttöön otettu hotelli Seurahuone toimii nykyään Helsingin Kaupungintalona. Siellä sijaitsee kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupunginkanslian toimistotiloja ja edustustiloja.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Kallion kirkko HELSINKI

Kirkko, nähtävyys

Kallion harmaagraniittinen kirkko on yksi Helsingin näkyvimmistä maamerkeistä. Se sijaitsee Kallion kaupunginosassa Helsingin pisimmän suoran kadun päässä. Kallion kirkko palvelee Suomen kaupunkimaisinta, tiheimmin asuttua ja nuorten suosimaa asuntoaluetta.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Valtioneuvoston linna VALTIONEUVOSTO

Virasto, julkisia palveluita, nähtävyys, kulttuuri

Valtioneuvoston linna sijaitsee Senaatintorin laidalla Helsingin empirekeskustassa. Saksalaissyntyinen arkkitehti Carl Ludwig Engel suunnitteli rakennuksen senaatin käyttöön autonomisen suuriruhtinaskunnan hallintokaupunkiin, josta tuli myöhemmin Suomen pääkaupunki.

 

Muuta hakua

Liikkeet ja toimipaikat Helsingistä:

Hakemisto:

 

Yrittäjä! Haluatko tulla älykkäästi esille?

Varmista että yrityshaku löytää sinut Helsingin Kaupunkioppaasta ilmoittamalla tiedot tällä lomakkeella.


Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus