:

Nähtävyydet

Nähtävyys · nähtävyydet · nähtävyyksiä · Helsinki

Hakuehdolla nähtävyydet löytyi yhteensä 74 yritystä. Tulokset 21—40:

 

Vanha kirkko HELSINKI

Kirkko, nähtävyys

Carl Ludwig Engelin suunnittelema suurista hirsistä vuosina 1824—1826 rakennettu Vanha kirkko on Helsingin nykyisistä jumalanpalveluspaikoista vanhin. Kirkko vihittiin käyttöön 17. joulukuuta 1826, ja se on yksi suosituimpia vihkikirkkoja.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Senaatintori HELSINKI

Nähtävyys

Senaatintoria pidetään yhdessä tuomiokirkon kanssa kaupungin symbolina, ja Senaatintori ja sitä ympäröivät rakennukset ovat helsinkiläisille ja muille suomalaisille arvokas ja arvostettu paikka.Senaatintori on toiminut myös kautta historian taustana erilaisille tapahtumille.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Temppeliaukion kirkko HELSINKI

Kirkko, nähtävyys

Temppeliaukion kirkko on Taivallahden seurakunnan jumalanpalvelus- ja seurakuntaelämän keskus. Kirkossa kokoontuu viikoittain englanninkieliseen jumalanpalvelukseen myös Kansainvälinen seurakunta, International Evangelical Church in Finland.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Vanha Ylioppilastalo ja Kolmen sepän patsas HELSINKI

Nähtävyys, kulttuuri

Vanha on ollut vuodesta 1870 yksi kaupungin keskeisimpiä tapahtumapaikkoja. Ennen talo oli vain Ylioppilaskunnan käytössä, mutta nykyään Vanhan monipuoliset tilat ja ammattitaitoinen henkilökunta tarjoavat meille kaikille mahdollisuuden erilaisten tilaisuuksien järjestämiselle.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Aleksanteri II:n patsas HELSINKI

Nähtävyys

Senaatintorilla sijaitseva Aleksanteri II:n patsas pystytettiin vuonna 1894 Venäjän keisari Aleksanteri II:n muistolle. Aleksanteri II:n aika oli merkittävää kansallisen yhdentymisen aikaa Suomessa.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Vanha Raatihuone HELSINKI

Nähtävyys, kulttuuri

Kauppias ja raatimies Gustav Johan Bockin rakennuttamassa Vanhassa Raatihuoneessa sijaitsevat Helsingin kaupungin edustustilojen lisäksi nykyisin kaupunginvaltuuston valtuustoryhmien kokous- ja vastaanottohuoneet sekä kaupunginkanslian tiedotustoimisto.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Havis Amanda HELSINKI

Nähtävyys

Havis Amanda on Kauppatorilla sijaitseva suihkulähdekokonaisuus. Suihkualtaan ympäröimän neljän merileijonan keskellä seisoo Mantaksi kutsuttu Havis Amanda -monumentaaliveistos, jota koristavat vettä suihkuttavat kalat.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Marsalkka Mannerheimin ratsastajapatsas HELSINKI

Nähtävyys

Mannerheimin ratsastajapatsas paljastettiin Mannerheimin aukiolla Vanhan Postitalon edustalla marsalkan syntymäpäivänä 4. kesäkuuta 1960. Patsasta pidettiin aluksi vanhahtavana, mutta pian se hyväksyttiin osana Helsingin katumaisemaa.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Sibelius-monumentti HELSINKI

Nähtävyys

Sibeliuksen puistossa Taka-Töölössä sijaitseva Sibelius-monumentti on yksi Helsingin tunnetuimmista monumenteista ja nähtävyyskohteista. Sen on suunnittellut Eila Hiltunen ja se paljastettiin 7. syyskuuta 1967.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

J. L. Runebergin muistomerkki HELSINKI

Nähtävyys, patsas

Runeberginesplanadilla sijaitseva kansalliskirjailijamme oman pojan, Walter Runebergin suunnittelema pronssinen muistomerkki paljastettiin vuonna 1885. Patsaan jalustassa sijaitseva Suomi-neito nojaa Maamme-laulun sanoihin, ja sen jalkojen juuressa on kirjapino.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Kaisaniemen puisto HELSINKI

Nähtävyys

Kaisaniemen puisto on Helsingin vanhin puisto. Se on ollut jo vuosisatojen ajan helsinkiläisten suosima piknikpaikka. Puiston vaiheet ovat olleet täynnä historiaa ja muutoksia.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Finlandia-talo HELSINKI

Julkisia palveluita, nähtävyys, kulttuuri

Mannerheimintien varrella sijaitseva Finlandia-talo on vakiinnuttanut paikkansa Helsingin keskeisimpänä kongressi- ja konserttitalona.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Mannerheim-museo HELSINKI

Museo, julkisia palveluita, nähtävyys

Museo esittelee Marsalkan kotia 1940-luvun alun asussa. Huoneiden sisustus on yläkerran kolmea näyttelyhuonetta lukuun ottamatta alkuperäinen. Opastetut kierrokset, joita on mahdollista saada kuudella kielellä, valottavat Mannerheimin elämää sekä Suomen historiaa. Lisäksi museo arkistoi Mannerheim-aiheista aineistoa ja osallistuu tutkimustyöhön.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Suomen rakennustaiteen museo HELSINKI

Museo, julkisia palveluita, nähtävyys

Vuonna 1956 perustettu Suomen rakennustaiteen museo on maailman vanhimpia arkkitehtuuriin erikoistuneita museoita. Se on valtakunnallinen erikoismuseo, jonka tehtävänä on tallentaa arkkitehtuuria sekä lisätä tietoa ja ymmärrystä arkkitehtuurin historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuudesta. Se on tietokeskus, joka tukee ja edistää hyvän arkkitehtuurin tekemistä, esittämistä ja tutkimista sekä siitä käytävää keskustelua. Toiminnan painopisteen on vuoden 1900 jälkeisessä arkkitehtuurissa.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Suomen kansallismuseo HELSINKI

Museo, julkisia palveluita, nähtävyys

Finlandia-taloa vastapäätä sijaitseva Suomen kansallismuseo esittelee suomalaisten vaiheita esihistoriasta nykyaikaan esinekulttuurin avulla. Museon ohjelmistoon kuuluu kuudesta osasta koostuva perusnäyttely sekä monipuolisia vaihtuvia näyttelyitä.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Postimuseo HELSINKI

Museo, julkisia palveluita, nähtävyys

Helsingin pääpostitalossa sijaitseva Postimuseo esittää, tutkii ja tallentaa Postin 367-vuotiseen historiaan liittyvää esineistöä ja aineistoa.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Didrichsenin taidemuseo HELSINKI

Museo, nähtävyys, kulttuuri

Didrichsenin taide- ja kulttuurimuseo on perustettu vuonna 1965 Villa Didrichsenin yhteyteen. Taidesäätiön kokoelma on Marie-Louise ja Gunnar Didrichsenin elämäntyön tulosta.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Amos Andersonin taidemuseo HELSINKI

Museo, julkisia palveluita, nähtävyys, kulttuuri

Amos Andersonin taidemuseo sijaitsee Helsingin keskustassa Forumin korttelissa. Se on yksi Suomen suurimpia yksityisiä taidemuseoita. Vuonna 1965 avatun museon omistaa Föreningen Konstsamfundet.

Sijaintikunta:Helsinki
 
 

Luonnontieteellinen keskusmuseo HELSINGIN YLIOPISTO

Museo, julkisia palveluita, nähtävyys, kulttuuri

Luonnontieteellinen keskusmuseo on Helsingin yliopiston alainen tutkimuslaitos ja yksi maamme keskusmuseoista. Tehtävänään sillä on vaalia alansa kansalliskokoelmia, jotka palvelevat tutkimusta ja valistusta sekä yliopiston laitosten syventävää opetusta. Luonnontieteellisellä keskusmuseolla on kaksi erillistä näyttelytilaa Helsingin keskustassa: Kasvitieteellinen puutarha ja Geologian museon mineraalikabinetti.

 

Muuta hakua

Liikkeet ja toimipaikat Helsingistä:

Hakemisto:

 

Yrittäjä! Haluatko tulla älykkäästi esille?

Varmista että yrityshaku löytää sinut Helsingin Kaupunkioppaasta ilmoittamalla tiedot tällä lomakkeella.


Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus