:
Käyntiosoite Hammarskjöldintie 1 A
00250 HELSINKI
Puhelin (09) 3103 9985
Internet http://www.hel.fi/wps/portal/Rakennusvirasto

Toimiala

Julkisia palveluita, nähtävyys, kulttuuri

Kuvaus

Talvipuutarha on palvellut kaupunkilaisia virkistys- ja kohtauspaikkana jo vuodesta 1893. Tämä hienostunut eksoottisten kasvien keidas käsittää yli 200 kasvilajia ja kutsuu viherretkelle kaikkina vuodenaikoina.

Lisätietoa KUKOISTUSTA YMPÄRI VUODEN

Palmuhuoneessa hipovat kattoa huonekuuset, palmut sekä yli satavuotiaat kameliapuut. Kaktushuoneessa löytyy lukuisia erilaisia kaktuksia. Joulun kukkijoita ovat joulutähdet, atsaleat, tulppaanit, amaryllikset, hyasintit ja kielot. Pääsiäisenä vuorostaan kukoistavat pääsiäisliljat ja tulppaanit. Pääsiäisen vetonaulana ovat lisäksi keltaiset kananpojat.

Ulkona ruusutarhassa nähdään useita ryhmäruusulajikkeita ja muotoon leikattuja lehmuksia. Kesäisin ja vielä syksylläkin ohikulkija voi ihastella Talvipuutarhan edustan ruusutarhaa. Kasvien lisäksi kävijöitä ilahduttavat suihkulähdealtaassa uiskentelevat karpit ja häkissään pörhistelevät undulaatit.

TALVIPUUTARHAN HISTORIAA

Kenraalimajuri Jakob Julius af Lindfors rakennutti Talvipuutarhan arkkitehti Karl Gustaf Nyströmin suunnitelmien mukaan. Lindfors lahjoitti rakennuksen Suomen puutarhayhdistykselle, joka piti alueella puutarhakoulua. Talvipuutarha avattiin yleisölle vuonna 1893.

Kaupunki osti talvipuutarhan ja puutarhayhdistyksen muut rakennukset vuonna 1907. Lindforsin tahto oli, että kaupunkilaiset saavat tutustua Talvipuutarhaan maksutta, eikä pääsymaksua peritä tänäkään päivänä.

Talvipuutarhan kohdeyleisöön kuuluu matkailijoiden ja kuntalaisten lisäksi päiväkoti- ja eläkeläisryhmiä, koululuokkia, opiskelijoita, yhteisöjä ja yrityksiä. Opastukset on sovittava etukäteen. Talvipuutarhan tiloja voi myös vuokrata Palmialta yksityistilaisuuksia varten.
Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus