:
Käyntiosoite Tivolikuja 1
00510 HELSINKI
Puhelin (09) 773 991
Faksi (09) 768 152
Internet http://www.linnanmaki.fi

Toimiala

Nähtävyys

Kuvaus

Linnanmäki on oikea lasten satumaa, puisto, jonka polut kuljettavat pikkuvieraita hurjista laitteista leppoisiin ja voittoisista pelituokioista herkullisen tuoksuisille kojuille. Linnanmäki on ehdottomasti myös aikuisten huvipuisto, jossa voi paitsi herätellä nostalgisia muistoja myös nauttia hyvistä palveluista ravintoloissa ja teatterissa sekä katsella hauskaa ohjelmaa puistossa.

Lisätietoa LINNANMÄELLÄ TAPAHTUU

Erilaiset teemapäivät, konsertit ja ohjelmalliset viikonloput tuovat päivään ripauksen yllätyksellistä hauskuutta. Monipuolisesti palveleva huvipuisto mahdollistaa kokonaisen huvittelupäivän yhden ja saman alueen sisällä. Ravintolapalvelut ja teatteri, huvipuistokaupat ja pelikojut sekä puiston penkit ja terassit tarjoavat tekemistä, mutta myös mahdollisuuden oleskeluun keskellä ainutlaatuista huvipuistoelämää.

LASTEN PÄIVÄSTÄ NYKYPÄIVÄÄN

Linnanmäen huvipuiston historia pohjautuu vuoteen 1907, vaikka puiston portit avautuivatkin vasta kymmeniä vuosia myöhemmin. Lasten Päivä -tapahtumia järjestettiin sotien jälkeen eri puolilla Suomea varojen hankkimiseksi lastensuojelutyöhön. Päivää vietettiin aluksi epäsäännöllisesti. Vuonna 1945 Lasten Päivästä tuli vuosittainen tapahtuma.

Helluntaina 27. toukokuuta 1950 avattu Linnanmäki muistutti lähinnä hätäisesti kasaan koottua hökkelikylää. Rakentamiseen oli vuokrasopimuksen solmimisen jälkeen jäänyt vain puolisentoista kuukautta. Tästä huolimatta Linnanmäki tarjosi kävijöille jo melkein kaiken, mitä huvipuistosta voi odottaa löytävänsä. Huimapäitä pyörittivät raiteillaan kolisevat Vauhtihirviöt, pehmeämpää menoa tarjosivat Ketjukaruselli ja Radioautorata. Peliteltoissa ammuttiin, pyöritettiin Onnenpyörää ja kokeiltiin onnea Narunvedossa.

Kummitusjuna saatiin Linnanmäelle jo elokuussa 1950. Seuraavaksi kesäksi rakennettiin Vuoristorata, joka on edelleen Linnanmäen suosituin laite. Kesäksi 1954 saatiin puistoon sen ylpeys, nyt jo yli satavuotias Lastenkaruselli.

Huvipuistoa on uusittu ja kohennettu vuosittain. Alkuvuosina keskityttiin ihailemaan sirkustaiteilijoita ja nauttimaan Suomessa silloin vielä harvinaisia herkkuja, kuten hattaroita ja vohveleita. Nykyään painopiste on aikaisempaa enemmän laitteissa ja uutuuksissa sekä toisaalta rauhaisassa huvipuistotunnelmassa. Alkuvuosina mäellä pitivät hauskaa lähinnä nuoret aikuiset ja varttunut väki, nykyään Linnanmäki on myös lasten paratiisi ja luokkaretkien ykköskohde. Linnanmäki on muuttunut ympärivuotiseksi käyntikohteeksi Merimaailma Sea Lifen myötä.
Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus