:
Käyntiosoite Paavo Nurmen tie 1
00250 HELSINKI
Puhelin (09) 436 6010
Faksi (09) 494 511
Internet http://www.stadion.fi
Sähköposti

Toimiala

Vapaa-aikakeskus, liikuntakeskus, nähtävyys

Kuvaus

Olympiastadion on yksi Helsingin tärkeimmistä maamerkeistä ja Suomen suurin urheiluareena. Kotimaisten ja kansainvälisten urheilutapahtumien lisäksi Olympiastadionilla pidetään kesäisin esimerkiksi musiikkikonsertteja.

Lisätietoa MAAILMAN KAUNEIN OLYMPIASTADION

Helsingin kaupunki ja useat liikuntajärjestöt perustivat Stadion-säätiön vuonna 1927. Säätiön tarkoituksena oli saada rakennetuksi Helsinkiin urheilustadion, joka voisi toimia kesäolympialaisten pääareenana.

Maailman kauneimmaksi olympiastadioniksi mainittu areena syntyi arkkitehtikilpailun tuloksena. Arkkitehdit Yrjö Lindegren ja Toivo Jäntti voittivat kilpailun funktionalistisen tyylisuunnan puhdaslinjaisella ehdotuksellaan.

Olympiastadionin rakentaminen aloitettiin 12. helmikuuta 1934, ja se vihittiin käyttöön 12. kesäkuuta 1938. Olympiastadionia on laajennettu ja kunnostettu sen jälkeen monta kertaa. Viimeisin peruskorjaus tehtiin vuosien 1990 ja 1994 välillä. Viimeisin kunnostus tehtin juuri vuoden 2005 yleisurheilun MM-kisojen kynnyksellä, jolloin käytännössä kaikki suorituspaikat uusittiin. Suurin näkyvä uudistus on itäisen aurinkokatsomon eli takasuoran viereisen katsomon kattaminen.

URHEILUA, KONSERTTEJA JA MUSEO

Vuosien saatossa Olympiastadionilla on järjestetty lukuisia tapahtumia. Kuuluisimmat ovat Helsingin olympialaiset vuodelta 1952, jolloin stadionin kapasiteetti oli laajimmillaan ja katsojapaikkojen oli yli 70 000.

Konsertoimassa ovat olleet mm. Dire Straits, Rolling Stones, Michael Jackson ja U2, joka on kerännyt konserteista eniten yleisöä, 52 000 ihmistä.

Stadionilla sijaitsevat myös Toivo Jäntin suunnittelemat Suomen urheilumuseo ja retkeilymaja.
Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus