:
Käyntiosoite Suomenlinna C 66
00190 HELSINKI
Puhelin 040 500 6607
Internet http://www.lelumuseo.fi
Sähköposti
Y-tunnus 1819823-8

Toimiala

Museo, kulttuuritoimintaa, nähtävyys

Kuvaus

Suomenlinnan Lelumuseo tutustuttaa vanhoihin leikkikaluihin aina 1800-luvun alusta 1960-luvulle saakka. Yksityinen kokoelma käsittää satoja vanhoja nukkeja, noin sata antiikkinallea ja muita vanhoja leikkikaluja. Kokoelman leikkikalut on kerätty suomesta, ja ne heijastavat meidän suomalaisten leikkejä ja kulttuuria. Mielenkiintoisia ovat esimerkiksi suomalaiset sota-ajan pelit ja leikit.

Lisätietoa LELUJA VUOSISATOJEN AJALTA

Lelumuseon kokoelmiin kuuluu tuhansia vanhoja leikkikaluja, nukkeja, teddy-karhuja, leikkiautoja ja pelejä. Leikkikaluista vanhimmat ovat 1800-luvun alkupuolelta. Sota-ajan leikkikalut ja pelit ovat yksi museon erikoisuuksista.

Puuhuvilassa toimii myös Lelumuseon kahvila ja ulkoterassi. Tarjolla on haudutettua teetä venäläisittäin, kahvia ja kotileivonnaisia, jäätelöä sekä vanhanajan limonaatia. Kahvila on kuuluisa komentaja Kovankon omenatortusta, jota tarjoillaan vaniljakastikkeen kera.

MUSEORAKENNUKSEN HISTORIAA

Huvilan, jossa museo sijaitsee, rakennutti Viaporin linnoituksen esikunnassa työskennellyt kapteeni Vasiljev vuonna 1911. Rakennus toteutettiin alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen harjakattoisena.Talon perusteellinen korjaustyö aloitettiin 1980-luvulla, jolloin asennettiin myös kaukolämpö, vesi ja viemäri. Peruskorjauksen yhteydessä mansardikattomuoto palautettiin riittävän huonekorkeuden saamiseksi ullakkokerroksen asuinhuoneisiin. Asunto Osakeyhtiö Villa Vasiljev on yksityisomistuksessa.
Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus